LOG IN

Universal App Campaigns: een nieuwe manier van app marketing

Geplaatst door Isabelle Rosentreter op 7-mei-2019 14:03:19

Voor app marketing kun je niet om de duopoly van Facebook en Google heen. Google heeft hiervoor Universal App Campaigns (UAC) in het leven geroepen. Door middel van een UAC wordt je app gepromoot via diverse Google-netwerken. Dit betreft het Google zoeknetwerk, het Google Display netwerk, de Google Play Store, en YouTube.

UAC gebruik je voor twee verschillende doelen: het targetten van nieuwe gebruikers die je app installeren of je richten op het verkrijgen van gebruikers die bepaalde in-app acties, zoals registraties of aankopen voltooien.

Google beweert dat UAC tot anderhalf meer conversies per euro kan opleveren dan andere Google-producten voor app-promotie. In plaats van afzonderlijke advertenties te maken voeg je een groep verschillende tekstregels toe, samen met afbeeldingen, video's of HTML5-items. Google genereert vervolgens advertenties uit de voorraad met items. Na verloop van tijd zal het platform de best presterende advertentie combinaties ontdekken en deze advertenties aan gebruikers blijven tonen. Het algoritme gebruikt de krachtige signalen vanuit het eigen Google netwerk om de meest relevante doelgroep te bereiken. Zo worden de best presterende advertenties geïdentificeerd en aan de meest relevante gebruikers te tonen. Dit type advertentieweergave werkt vergelijkbaar met de nieuwe responsive zoekadvertenties van Google die ook gebruik maken van machine learning. Responsive zoekadvertenties worden echter alleen weergegeven in Google-zoekopdrachten, terwijl UAC-advertenties worden weergegeven in veel meer van de advertentiemogelijkheden van Google. Hieronder volgen deze vier verschillende soorten App Campagnes:

 

1

1) Google Search:

De advertenties worden afgestemd op zoektermen die relevant zijn voor je
app of een categorie die daaronder valt. De zoekwoorden worden op een aantal manieren gegenereerd, waaronder het gebruik van zoektermen van Google Play die mensen naar je app hebben geleid.

 

 

 

 

2

 2) Google Play:

 De advertenties worden weergegeven aan mensen die     zoeken naar termen en apps die relevant zijn voor je app.
 De advertenties kunnen ook worden weergegeven aan
 mensen die de pagina met app-gegevens bezoeken van
 een app die vergelijkbaar is met jouw app.

 

 

 

3 

3) Youtube

De advertenties van je app die van videoformaat zijn, worden weergegeven voordat de youtube video begint met afspelen. De advertenties van foto formaat worden onder de youtube video getoond.

 
4

4) Google Display Network

De advertenties kunnen worden weergegeven waar ze het meest relevant zijn in het Google Display Netwerk en in andere apps. Wij optimaliseren waar de advertenties worden weergegeven, zodat het grootste aantal conversies binnenkomt op basis van de ingestelde target CPI. De advertenties worden weergegeven via gmail, mobiele websites van nieuwssites, blogs en andere sites en apps.

 
 

Hoewel UAC handmatige plaatsing en vereenvoudigd bieden heeft verwijderd, heeft het nieuwe biedstrategieën zoals targeting van in-app-acties of ROAS-targeting mogelijk gemaakt. Het bod dat je instelt, moet het gemiddelde bedrag zijn dat je wilt uitgeven telkens als iemand je app installeert. Google Ads optimaliseert je biedingen en targeting om het grootste aantal nieuwe gebruikers voor je app te verkrijgen.

Het is belangrijk om tijdens de leerperiode (de eerste 1 á 2 weken) je campagne niet te laten beperken door budget. Na deze twee weken is optimalisatie van advertenties een belangrijk punt. Als je inzicht wilt in je best presterende advertentie teksten, afbeeldingen of video’s, dan kan dit enkel in de vernieuwde Adwords interface. Na een de leerperiode zal het systeem aangeven welke varianten wel en niet goed presteren. Dan is het alleen nog de taak om de slechtst presterende onderdelen te optimaliseren of zelfs geheel te vervangen.

Inmiddels heeft Wuzzon voor diverse klanten UAC campagnes lopen met goede resultaten. Wil je weten of dit voor jouw apps interessant is, neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

 

Tags: UAC, Universal App Campaign, Google Ads