LOG IN

Aye Aye, A.I. Captain!

Geplaatst door Anastazia Mrozek op 23-nov-2018 18:32:48

Onze CTO heeft afgelopen week via Wuzzon een ondernemende stap gezet en een cursus gevolgd genoemd AI Captain. Als kapitein van zijn eigen boot en Chief Technology Officer binnen de Wuzzon team gebruikt Justin deze cursus om de mogelijkheden van Machine Learning binnen zijn werkzaamheden uit te breiden. Door gebruik te maken van Machine Learning kan hij, onder anderen, filters makkelijk toepassen in het CMS systeem waardoor wij efficiënter te werk kunnen gaan.

Aangezien verbetering één van de 5 V’s is die de kernwaardes van Wuzzon is (lees hier meer over de 5 V's), heeft Justin zijn kennis in AI verbeterd om zo bovenop de nieuwste innovaties te blijven. Omdat het online marketing markt een zeer divers maar ook snel groeiende markt is, is het van uiterst belang om te blijven innoveren. Zo zorgen wij ervoor dat wij in kennis, maar ook persoonlijke ontwikkelingen vorderen. Justin heeft dankzij deze cursus een hoop kunnen leren voer Machine Learning, en hoe het toepasselijk zou kunnen zijn op verschillende creatieve manieren.

567fe96d-2298-47b7-9d16-c71dc1d44d36

Wat is Machine Learning?

Machine Learning is een relatief nieuw, en interessant ontwikkeling. Hoewel de basis voor Machine Learning reeds in de jaren zestig werd ontwikkeld, begint dit techniek de laatste jaren pas echt door te breken, en is dus zeer innovatief binnen de online markt. Alle grote spelers op het gebied van informatietechnologie zetten daarom fors in op dit techniek voor de verbetering van hun diensten. Voor bedrijven zowel als software ontwikkelaars is het echter niet altijd duidelijk wat de mogelijkheden zijn binnen Machine Learning. Er is enorm veel informatie te vinden over dit onderwerp, maar de desbetreffende informatie is niet altijd direct te implementeren in praktische doeleinden.

Wat was het doel van de AI Captain cursus?

De AI-Captain cursus was een compact, maar zeer functionele cursus die de mogelijkheden van Machine Learning op een snelle, en leuke manier overbrengt. Tijdens de cursus was het de bedoeling om binnen twee dagen Machine Learning code te schrijven die in staat was om een zeilboot zelf een bepaalde koers te laten zeilen, zelfs tegen de wind in. Er werd hierbij geëxperimenteerd met verschillende Machine Learning algoritmes en konden zij door middelen van een digitaal gesimuleerde omgeving de algoritmes testen. Hierbij kon ook worden gekeken naar de prestatieverschillen tussen die algoritmes om zo te achterhalen welke Machine Learning techniek in dit specifiek geval het best tot zijn recht kwam.

Door de Machine Learning modellen te laten “leren” van voorafgaand data zoals boot koers, roer stand, windsnelheid, windrichting, helling van boot, afwijking in koers, etc. konden er nieuwe, verschillende Machine Learning modellen worden geformuleerd. Aan het einde van de cursus werd in de gesimuleerde omgeving een wedstrijd gehouden tussen de verschillende algoritmes van de deelnemers om te kijken wie het beste Machine Learning model had ontwikkeld.

5c2f5cb9-a448-4569-a129-1c1dad50184b

Daarnaast zijn de algoritmes ook in de praktijk getest aan boord van een zeilboot. Door de code en Machine Learning modellen op een boordcomputer te installeren, welke door middel van een autopilot (elektrische motor) het roer kon bewegen, was het Machine Learning model in staat om de boot zelf de juiste koers te laten varen.

Hoe kunnen wij dit toepassen bij Wuzzon?

Wuzzon houdt de afgelopen jaren de ontwikkelingen op het gebied van Machine Learning al nauw in de gaten en is vanaf vorig jaar begonnen met de implementatie van verschillende Machine Learning technieken. Een voorbeeld hiervan is de validatie checks voor data invoer.

Door het inzetten van specifieke Machine Learning modellen is Wuzzon in staat om te detecteren of een opgegeven voor- of achternaam daadwerkelijk een naam is. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Machine Learning algoritmes voor anti-fraude detectie en is Wuzzon van plan in de toekomst Machine Learning in te zetten voor het optimaliseren van CPI traffic bronnen.

Wat vond jij van de AI Captain cursus?

c73d4878-d435-4b34-b375-6402db96c045

“De cursus is enorm goed bevallen en er is veel kennis opgedaan. Er was een erg goede sfeer tussen de leraren en deelnemers waardoor het twee gezellige dagen zijn geweest. Aangezien ik zelf vaak zeil was het thema rond deze cursus ook een erg leuke bijkomstigheid. Zowel deelnemers als leraren blijven daarnaast met elkaar in contact om hun Machine Learning kennis en projecten met elkaar te blijven delen.”

Wat heb je geleerd door de AI Captain cursus?

“Het meest indrukwekkend idee dat ik mee naar huis heb genomen is hoe belangrijk de beschikking over de juiste data is. Zonder de juiste data kan een Machine Learning algoritme nooit hetgeen leren waarvoor het is opgesteld. Ook dient de data vaak nog te worden vertaald naar een taal die het algoritme kan begrijpen. Daarnaast was het erg leerzaam om de verschillende Machine Learning algoritmes in de praktijk te ervaren, en te leren waar elk specifiek algoritme kan worden ingezet en wat de limitaties daarvan zijn.”

Waarom vind jij AI/Machine learning een belangrijk onderwerp?

“We staan aan het begin van een nieuwe technologische revolutie. De eerste, tweede en derde industriële revolutie zorgden ervoor dat wij als mensen het handwerk konden gaan uitbesteden aan machines. De vierde revolutie is al in gang en zal er voor zorgen dat ook de meer mentaal-intensieve werkzaamheden door technische innovaties overgenomen worden. Machine Learning is één van deze ontwrichtende innovaties. Wanneer een bedrijf of ontwikkelaar niet meegaat in deze ontwikkelingen worden er belangrijke mogelijkheden gemist. Daarom was ik erg geïnteresseerd en enthousiast om deze A.I./Machine Learning cursus te volgen. Met name de praktijkgerichte opzet, zowel als de thema van deze cursus.”

Tags: Wuzzon Team, Improvement, specialisten, Specialism, Specialisme, Expert, AI, IT, Machine Learning, Artificial Intelligence