LOG IN

Appril festival 2019

Geplaatst door Isabelle Rosentreter op 3-mei-2019 16:16:36

Afgelopen 16 en 17 april was het zover, het Appril festival 2019. Op woensdag was de aftrap en organiseerden Wuzzon en Adjust een app marketing roundtable met 25 verschillende app marketeers en product owners. Het doel van de roundtable was om alle app marketeers bij elkaar te brengen en om de aanwezigen te inspireren en van elkaar te laten leren. Deze zijn afkomstig uit het netwerk van Adjust en van Wuzzon. Alle bedrijven hebben een commerciële app en hebben er belang bij om deze app zo goed mogelijk te vermarkten. De marketeers die langs kwamen zitten in verschillende branches, met name consumenten apps. Er was veel animo vanuit de marketeers en de product owners om ervaring uit te wisselen en uitdagingen te bespreken. We hebben een grote groep ontvangen met deelnemers van de volgende organisaties: Wehkamp, Thuisbezorgd.nl, KLM Royal Dutch Airlines, KPN, Talpa, VakantieVeilingen, bol.com, Picnic, Blendle, TomTom, BUX en The Inner Circle.

111


Er waren 3 tafels met ca. 6 app companies, 1 moderator plus 1 inspirator van Wuzzon of Adjust. De bedoeling was om zo open en transparant mogelijk met elkaar op gelijkwaardig niveau te kunnen praten over ieders uitdaging. Het doel van deze roundtable was om te leren van elkaar, om elkaar te inspireren en inzicht te krijgen in de uitdagingen en kansen die er zijn. Dit is gedaan met name door ervaringen (zowel positieve als negatieve) met elkaar te delen. Dingen die werden gedeeld waren onder andere belangrijkste uitdagingen/belemmeringen in het behalen van de marketing doelen van jouw app. Denk bijvoorbeeld aan: de juiste medewerkers vinden, goede kwaliteit traffic vinden/behouden, bijbenen met de vele en snelle veranderingen in de markt. 

Kortom: Het was één groot succes! Na afloop werd er nog een gezellige borrel gedaan en ‘s avonds was er nog de gelegenheid om mee te gaan dineren bij de Kroon.

1222


Op donderdag was het Appril festival in Pathé de Munt. Een frisse verandering voor een marketing festival voor conferentiegangers, en dat pakte goed uit. De bovenste twee etages waren gereserveerd voor het evenement, en de lezingen werden gehouden in de daadwerkelijke bioscoopzalen. Louise, Brigitta, Samer, Isabelle en Anastazia waren al op tijd aanwezig, want Louise moest vroeg spreken: ‘’How to do user acquisition for e-commerce apps?’’. Vele andere interessante presentaties volgden, waaronder een over hoe je mobiele advertentiefraude kan aanpakken. Ralph Rozema schreef over deze presentatie en over het appril festival een leuk artikel. De netwerk zaal werd in de foyer gehouden, waardoor de sfeer wat minder stijf was, en voor diegene met specifieke vragen was er beneden een expert-tafel gedeelte afgezet, waar onze Mobile User Acquisition Specialist Samer stond om zijn expertise uit te delen.

Al om al: een geslaagde APPril festival! En wij hopen dat jullie er volgend jaar (weer) bij zijn!

1221

 

Tags: APPril, APPril Festival, Improvement, Team Wuzzon, Conferences