LOG IN

15 Tips om App Installs te boosten in December!

Geplaatst door Anastazia Mrozek op 29-nov-2018 16:27:35

Vorig jaar heeft een collega een webinar gevolgd met een aantal slimme tips om het maximale uit je app marketing rond kerst te halen. In onderstaande blog hebben we deze tips aangevuld met de laatste trends van dit jaar. Zo zorgen we er voor dat jij het beste haalt uit je apps in deze donkere dagen en kunnen 2018 samen met een knal afronden.

maxresdefault

Door onderwerpen zoals keyword search optimalisatie, kerst in-app aankopen, en A/B testen aan te pakken kun je jouw mobiele app installs nog een goede boost geven met tot wel + 40% extra installs! Lees onze geupdate top 15 tips voor December om jouw app installs te verbeteren!

#1: Update jouw keywords

Om helemaal up-to-date te blijven is het belangrijk dat je onderzocht hebt welke feestdagen-gerelateerde zoektermen populair zijn op het moment. Apple Search Ads heeft hier een aantrekkelijk en gemakkelijke tool voor (lees hier meer over in onze Apple Search Ads blog). Denk aan termen zoals “kerst spelletjes”, “foute kersttruien”, “Kerst shoppen”, of “Staatsloterij Oudejaarstrekking” etc. Om er voor te zorgen dat deze termen ook opgepakt worden moeten deze termen daadwerkelijk terugkomen in jouw metadata, of voorbeeldteksten. Je kunt ook gebruik maken van Google Trends om de meer up-to-date populaire zoekopdrachten te vinden.

#2: Pimp jouw icoon

Het is meerdere malen aangetoond dat mensen visueel ingesteld zijn als het komt tot het downloaden van apps. Zo is het icoontje weliswaar het visitekaartje van de app; een belangrijke eerste indruk.

“Het optimaliseren van je icoon kan leiden tot een stijging van maar liefst 47% in de conversie.” Zorg er natuurlijk wel voor dat het icoontje scherp en de juiste grootte is, en dat je het niet té veel verandert, het icoontje moet nog steeds herkenbaar zijn. Dit brengt ons verder naar #3.

Optimizing-icons-for-holidays-with-SplitMetrics

#3: Geef jouw pakkende creatives een strik

Zorg er voor dat jouw app en de daarbij horende visuals van de juiste kwaliteit zijn en de uitstraling past bij de app. Denk hierbij ook aan wat de consument zou willen zien van jouw app, en wat ze triggered tot een actie, wat uiteindelijk het doel is. De beste resultaten zijn gemeten waarbij de eerste en tweede zichtbare screenshots op een kerst gerelateerde manier geupdate waren.

#4: Relevante app metadata = belangrijk

De kleine blurb die jouw app samenvat en daardoor de aandacht van consumenten moet pakken is uiterst belangrijk. Dit laat een dikwijls groot deel van consumenten besluiten of zij wel of niet jouw app willen installeren. Probeer dit met verschillende metadata, en kijk goed naar de resultaten die uit deze tests komen. Zorg er wel voor dat jouw inhoud relevant blijft, zodat jouw CTR ook hoog blijft.

#5: Breng warmte tijdens koude dagen

December is een koude maand, en al helemaal in Nederland. De nadruk wordt al snel op familie en vrienden geplaatst met Sinterklaas, Kerst, en Oud en Nieuw allemaal in één maand. Een openhaard, kerstlichtjes, en rood, groen, en wit kleuren doen al een hoop om het gevoel van Kerst in de lucht te krijgen. Deze drie kleuren zorgen al tot een toename van 15% aan installs. Zorg er daarom voor dat deze warmte ook overkomt via jouw creatives en icoontjes.

#6: Promoot speciale in-app aankopen

De december focust veel om het delen; liefde, cadeaus, vreugde, wensen, ga zo maar door. Maar naast het geven willen mensen het natuurlijk ook fijn om te ontvangen. Deel daarom extra beloningen uit om de gebruiker terug te laten komen. Dit kan een extra voordeel zijn aan in-app aankopen (extra levens, bonus artikelen, upgrades, hints, ad blockers, nieuwe karakters). Hiernaast werken tijdelijke, dagelijks aanbiedingen goed om de consument te stimuleren om een actie uit te voeren, denk hierbij aan de kerstkalender, met een nieuw freebie of korting elke dag.

Promoting-in-app-purchases-aso-holiday

#7: Testen, testen, en nog eens testen

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken; A/B testing is écht een must! Door verschillende methodes toe te passen kun jij erachter komen welke conversieratio het hoogste uitpakt.

Er zijn verschillende tools zoals bijvoorbeeld SplitMatrics beschikbaar waarmee je tijd en geld kunt besparen om goede A/B testen uit te voeren op je aangepaste elementen.

#8: Analyseer de resultaten!

Het is natuurlijk niet alleen belangrijk om A/B testen te doen, maar ook om de resultaten goed te lezen. Zo kunnen de CTR rate belangrijker zijn dan de originele installs. Zorg er wel voor dat je één element per keer test, zodat het ook duidelijk is waar de resultaten aan liggen, en dat het niet meerdere factoren kunnen zijn.

#9: Wat werkt wel?

Als je jouw resultaten goed hebt geanalyseerd dan kom je al snel met een geoptimaliseerde campagne die je her best een week voor de kerst (zonder bugs) kan lanceren. Lanceer je update het liefst een week voor kerst, zonder bugs!

splitmetircs-app-store-new-design-main-argh-1024x537

Vergeet niet op de verschillen binnen verschillende landen te bekijken. Zo vieren ze in sommige landen geen kerstmis, maar vieren ze wel andere traditionele feestdagen met veel kleuren in de winter. Speel hier vervolgens op in.

#10: De “action mouth”

In 2017 kwam het volgend verrassen uitkomt naar voren: de action mouth. “Een pictogram waarbij zowel menselijke als animatiefiguren met een open mond afgebeeld staan. De iconen toonden niet alleen tanden, maar ook tot +9% aan extra installs.”

app_icon_analysis_02-534x348

#11: Beloon de gebruikers van jouw app

Alle gebruikers zijn belangrijk, nieuw of oud, dus vergeet niet om jouw trouwe gebruikers ook af en toe wat extra’s te geven. Ook gewoon zonder dat zij er naar hoeven te vragen. Je kunt hierbij ook testen welke beloningen beter gewaardeerd worden en tot acties leiden.

#12: Daag app gebruikers uit

Je hoeft iets niet moeilijker te maken om meer uitdagend te zijn. Juist door een spel of actie makkelijker te maken op de feestdagen kun je er voor zorgen dan mensen nieuwe high scores kunnen behalen of door een level komen waar ze maar niet voorbij kwamen. Als dit er voor zorgt dat ze er weer plezier in krijgen, gaan ze vaker spelen en zal de deelname toenemen. Zorg er wel voor dat je het niet té gemakkelijk maakt; houdt het uitdagend.

#13: Keep your friends close, but your enemies closer

Als iedereen zijn app gaat aanpassen voor kerst met kerstkleuren of sneeuwvlok icoontjes is het lastiger om nog op te vallen. Zorg er dus voor dat je weet wat jouw concurrentie aan het doen is, en dat je nog wel onderscheidt van de rest van de apps. Wees hier creatief in en wees niet bang om alles uit de kast te halen!

#14: Vraag het aan een expert

Iedereen heeft een eigen mening over wat zij terug willen zien komen in de feestdagen, maar de cijfers liegen niet. Vraag daarom hulp bij marketing bureaus of publishers wat het beste werkt op hun publiek en target daar juist op. Hier kun je vervolgens jouw A/B testen op aanpassen.

#15 Alles klaar? Knallen maar!

Het hoogtepunt voor app activiteit in de kerst apps is een week voor kerst, maar elke kleine aanpassing kan al een klein verschil maken. Al deze kleine verschillen hierboven genoemd kunnen opgeteld een groot verschil maken, dus als je er nu al mee aan de slag gaat, heb je wellicht nog genoeg tijd om aanpassingen te maken! Het updaten van je metadata duurt zo’n 20 minuten en kan al een stijging van +35% teweeg brengen in de conversie rates. Waar wacht je nog op?

47f42de99f598613c34a3bd55784b266

Wil jij meer tips en tricks over mobile app install optimalisatie? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en mis nooit een blog!

 

Tags: Kerst, Christmas, Ranking, ASO, App Store Optimization, App Installs